RSS

Liv tillbaka på Handkirurgen, Akademiska sjukhuset

06 Sep

I måndags var Liv och pappa till Tierps vårdcentrum och röntgade vänster lillfinger. Hon har under en tid haft problem med fingret som opererades under den första operation för ganska precis 10 år sen. Hon har berättat att det känns som att något sitter löst, att det ibland bubblar (domnar?) och att hon inte kan sträcka ut hela fingret. Det har även gjort mer ont, jämfört med andra fingrar, när hon har t.ex. har slagit i fingret i något. Eftersom vi ville träffa kirurgen Monica, som utförde operationerna på både Loke och Liv men som inte jobbar lika mycket längre, har det tagit ett tag att få komma till Handkirurgen, Akademiska sjukhuset.

I dag besökte Liv Handkirurgen tillsammans med mamma och pappa. Monica tittade på röntgenbilderna, undersökte Livs händer och ställde frågor till Liv. Ord som nämndes var nervpåverkan, ärrpåverkan, ej fungerande leder som behöver åtgärdas. Det beslutades att det skulle få gå ett år så att Livs händer skulle få kunna växa klart så det inte blir framtida komplikationer om ett ingrepp görs redan nu. Då kommer vi att få träffa en annan kirurg eftersom Monica gjorde en slags överlämning i dag.

Sen fick vi träffa en arbetsterapeut som fixade till en slags hylsa som Liv kan ha på fingret som lite skydd och för att hjälpa det att kunna sträcka ut. På vägen ut från sjukhuset tog vi en bild på henne liknande den för 8,5 år sen när hon checkade ut för sista gången efter sina operationer. Dagen avslutades med Chicken Nuggets på McDonalds.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 6 september, 2023 i Liv

 

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna en kommentar